DALI

Beschrijving:


Nieuwe series noodverlichtingsarmaturen met DALI-standaardprotocol, gefabriceerd conform met norm EN 62386 en compatibel met alle DALI* elektrische centrales.

FUNCTIONALITEIT

DALI SYSTEMEN VOOR GECENTRALISEERDE SUPERVISIE

Nieuw

Aangezien de integratie van domotica in de moderne systemen speelt het control van het licht een belangrijke rol op het gebied van veiligheid, comfort en energetische efficiëntie. Huidig bestaan er verschillende normen die de automatische aanpassing van het systeem mogelijk maken. DALI (Digital Addressable Lighting Interface) maakt er deel van uit, standaard-protocol conform met norm EN 62386, die de uitwisselbaarheid garandeert tussen verschillende ECG-fabrikanten alsook een eenvoudige installatie en een flexibele programmering.


DALI is een standaard systeem gedeeld door de gehele verlichtingsindustrie. De norm EN 62386 definieert specifiek het protocol inbegrepen in de norm EN 60929 voor elektronische ballasten.


Het DALI-protocol, door het gebruik van éénzelfde interface (Master DALI), maakt het gelijktijdige beheer mogelijk van de verlichtingscontrole, de detectors, de controle eenheden, de elektronische ballasten en de lampen, met inbegrip van de noodverlichtingen.

 

Het Master DALI (of ingangsdeur) moet het protocol ondersteunen dat in de norm EN 62386-202 – autonome noodverlichting (armatuur type 1) gedefinieerd is.

REGLEMENTAIRE COMFORMITEIT VAN DE PRODUCTEN

EN 62386-101, EN 62386-102, EN 62386-207, EN 62386-202 EN 60598-1, EN 60598-2-22

De producten conform met DALI-norm zijn op aanvraag beschikbaar.

VOORDELEN

De DALI-systemen zijn met hetzelfde materiaal geïnstalleerd als de elektrische installaties, zonder gepantserde of gepolariseerde kabel. Het systeem is adresseerbaar, elke component heeft zijn eigen ID-nummer. Zo kan het worden geprogrammeerd en geconfigureerd voor een specifieke functie of als nodig, door het wijzigen van de parameters, opnieuw naar wens geconfigureerd.

Ontbranding, aanpassingen, verlichtingsscènes en functionele metingen kunnen beheerd worden op het niveau van het product, de groepen of het gehele verlichtingssysteem.

DALI EN NOOD

Het grootste voordeel aangeboden door DALI op het gebied van noodverlichting is een unieke gebied bus te hebben om de gewone verlichting en de noodverlichting aan te sluiten. Dit vereenvoudigt ten zeerste de bedrading van het systeem (bus) en de programmering van het gehele verlichtingssysteem. De aansluiting van de Linergy noodverlichtingen aan DALI zal ze automatisch adresseren.
DALI

Algemene karakteristieken

De norm EN 62386-202 zal u het volgende toelaten:

  • De staat van de lichtbron (Led-lamp of module) verifiëren
  • De batterij controleren
  • Functionerings- en duurtesten op het toestel individueel uitvoeren of plannen, per groepen of op het ganse systeem
  • De lichtintensiteit op de apparaten Verlichting Alleen (SL) en Permanent (SA) controleren
  • De lichtbron volgens de logaritmische curve regelen (dimmer) voor een maximaal comfort